Minden lift elromlott a reumatológiai intézetben, lépcsőzniük kell a mozgásszervi betegeknek

Rejtett kamerával készített videót az RTL Híradó az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetben (ORFI), ahol arra hívják fel a betegek a figyelmet, hogy nem működnek a liftek. Az egyik beteggel a lépcsőházban találkozott stáb, neki az ötödik emeletről kell lejutnia a földszintre. Az idős, bottal járó nő csaknem egy hete fekszik a kórházban. Azt mondta, hogy a hatemeletes épületben azóta biztos nem jók a liftek.

Egy 80 éves nő, arról beszélt az RTL-nek, hogy a rossz liftek miatt nem feküdt be a kórházba. Egy másik beteg, pedig a háromhetes kezelésének megszakítását kérte, mert nem bírta a folyamatos lépcsőzést.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság az ügyben illetékes Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság felettes szervéhez, a Pénzügyminisztériumhoz irányította az RTL Híradóját. A tárca nem válaszolt a megkeresésre. Az ORFI azt írta, hogy a liftek üzemképességének helyreállításáig több intézkedéssel akarnak segíteni a betegeknek. Hogy ez pontosan mit jelent, azt nem árulták el.

The post Minden lift elromlott a reumatológiai intézetben, lépcsőzniük kell a mozgásszervi betegeknek first appeared on 24.hu.