Meghalt Bernie Marsden, a Whitesnake gitárosa

Elhunyt a Whitesnake egykori gitárosa, Bernie Marsden. A zenész 72 éves volt.

A Whitesnake vezetője, David Coverdale a közösségi médiában osztotta meg a hírt:

Most ébredtem a szörnyű hírre, hogy régi barátom és a ‘Snake egykori tagja, Bernie Marsden meghalt

– írta az énekese, hozzátéve, hogy „egy igazán vicces, tehetséges ember, akit megtiszteltetés volt ismerni és egy színpadon osztozni vele.”

Good Morning…I’ve just woken up to the awful news that my old friend & former Snake Bernie Marsden has passed. My sincere thoughts & prayers to his beloved family, friends & fans. A genuinely funny, gifted man, whom I was honored to know & share a stage with
RIP, Bernie XXX pic.twitter.com/KXwsDEICN6

— David Coverdale (@davidcoverdale) August 25, 2023

Az 1951. május 7-én az angliai Buckinghamben született Marsden tizenéves korában és a húszas évei elején több brit rockzenekarban játszott, és 1978-ban alakította meg a Whitesnake-et Coverdale-lel, aki előtte a Deep Purple frontembere volt. Az első öt stúdióalbumukon szerepelt, egészen az 1982-es Saints & Sinners-ig, illetve Marsden és Coverdale közösen írták a Here I Go Again című dalt, amely 1987-es újrakiadásakor listavezető sláger lett Amerikában.

Marsden a Saints & Sinners készítése közben hagyta el a Whitesnake-et, játszott pár egyéb zenekarban és emellett folyamatosan adta ki szólóalbumok sorát. A zenész végül kibékült Coverdale-lel is, és 2014-es Shine című albumán a Whitesnake Trouble című dalának újra felvett változatában is közreműködött.

The post Meghalt Bernie Marsden, a Whitesnake gitárosa first appeared on 24.hu.