Matolcsy György az amerikai nagykövettel találkozott

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke munkaebéden találkozott David Pressmannel, az Egyesült Államok rendkívüli és meghatalmazott magyarországi nagykövetével – tájékoztatta a jegybank kedden az MTI-t.

A közleményben felidézték, hogy a magyar-amerikai gazdasági, kereskedelmi, történelmi és kulturális kapcsolatok több mint 100 évre nyúlnak vissza. A két ország számtalan területen, különösen a biztonság, a gazdaság, az energia és a bűnüldözés területén működik együtt a közös nemzetközi célok elérése érdekében.

A felek az egyeztetés keretében áttekintették a magyar és amerikai gazdasági, valamint a kétoldalú pénzügyi kapcsolatokat és a további szakmai együttműködési lehetőségeket – közölték.

Matolcsy György jegybankelnök a találkozón kiemelte, hogy a jelenlegi bizonytalan gazdasági és geopolitikai helyzetben az erős bilaterális kapcsolatok elengedhetetlenek. Mindkét fél egyetértett abban, hogy szükséges a két ország közötti gazdasági kapcsolatok további mélyítése és a folyamatos párbeszéd fenntartása – írta közleményében az MNB.

Great meeting with Governor of the Hungarian National Bank György Matolcsy to discuss international monetary & economic policy challenges. We see incredible opportunities for both of our countries through a pragmatic U.S.-Hungary relationship. (Photos: @MNB_Hungary) pic.twitter.com/6quw2eTJWA

— Ambassador David Pressman (@USAmbHungary) August 22, 2023

The post Matolcsy György az amerikai nagykövettel találkozott first appeared on 24.hu.