„Ledöntötték a keresztet és tábortüzet csináltak belőle” – nyoma veszett a Budai-hegységben megrongált fakeresztnek

Különböző internetes fórumokon és Facebook-csoportokban kezdett el terjedni a hét elején az információ, hogy agusztus 20-a alkalmával valakik megrongálták a Budai hegységben elhelyezkedő Nagy-Szénás hegy tetején álló fakeresztet. A bejegyzések arról szólnak, hogy „vandálok ledöntötték a keresztet és tábortüzet csináltak belőle”.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, ahonnan azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a Budaörsi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya, rongálás miatt ismeretlen tettes ellen folytat büntetőeljárást.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Szabóné Berki Bianka azt még hozzátette, hogy a rongálás nem a nemzeti ünnep idején történt, a romokat már augusztus 19-én felfedezték, arról viszont nincs információ, hogy mi lett a kereszt sorsa, így azt sem tudni biztosan, hogy bárki felgyújtotta volna.

Nagykovácsiban közben már gyűtést is indítottak a kereszt helyreállítására. A Telex kereste a helyi önkormányzatot, onnan Szemesy Barbara alpolgármester azt válaszolta, először kiderítik, mi történt, csak azután döntenek arról, mi legyen, illetve, hogy innentől kezdve ha bármi épül, az, a természetvédelmi hatóságok engedélye alapján fog épülni.

The post „Ledöntötték a keresztet és tábortüzet csináltak belőle” – nyoma veszett a Budai-hegységben megrongált fakeresztnek first appeared on 24.hu.