Kényszerpihenőt és szigorított szabályokat ért az atlétikai vb golfautós balesete

Korábban beszámoltunk róla, hogy a budapesti atlétikai világbajnokságon két versenyzőket szállító golfkocsi összeütközött, amely miatt a jamaicai Andrew Hudson és egy önkéntes megsérült.

So this just happened at the Athletics World Championships in Budapest. The cart carrying Noah Lyles, Andrew Hudson and Luxolo Adams, among others, was involved in an accident on the way to the track. Look both ways man!#Budapest2023#WorldAthleticsChamps@WorldAthletics pic.twitter.com/ihJfOrfgLq

— Wim Pretorius (@Wimster101) August 24, 2023

A szervezők kivizsgálták az esetet és úgy döntöttek, hogy egyrészt szigorítanak a közlekedési szabályokon, másrészt pedig pihenőre küldték az ütköző sofőrt.

„Szigorú szabályok vonatkoznak a közlekedésre a Nemzeti Atlétikai Központ területén. A versenyzőket 26 elektromos autó szállítja, amelyek több ezer kilométert tettek már meg a világbajnokság kezdete óta.

A koccanásban érintett jármű sofőrjét két nap pihenőre küldték, a közlekedési szabályokat pedig tovább szigorította a szervezőbizottság

– áll a szervezők közleményében.

A változtatás értelmében az eddigi 19 km/órás sebességhatárt 15-re csökkentették, az útvonalakon pedig fizikai elválasztást építenek ki a sávok közé. A kereszteződésekben péntek hajnaltól forgalomirányítók segítenek.

Kapcsolódó
Egy baleset miatt kivizsgálják a sportolókat szállító kiskocsikat az atlétikai vébén
A budapesti atlétikai világbajnokság nagy találmányaként aposztrofálták, de egy csütörtök esti baleset után a szervezőbizottság felülvizsgálja az atlétákat szállító sportkocsikat.

The post Kényszerpihenőt és szigorított szabályokat ért az atlétikai vb golfautós balesete first appeared on 24.hu.