Japán

<– Kezdőlap | Még több érdekes olvasmány |

Japán – betekintés

1. Elsőtől 6. évfolyamig „Út a józan észhez” tantárgyat oktatják, melyből civilizált viselkedést, józan észjárást tanulnak a tanulók!

2. Első osztálytól 7. osztályig nincs ismétlő tanuló, mert a cél a nevelés és az elvek beültetése, semmiképpen sem az oktatási információtárolás!

3. Bár a japánokat a világ leggazdagabb emberei között tartják számon, nem fogadnak fel háziasszonyokat, dadusokat gyerekeik neveléséhez, a szülők a felelősek gyermekeik oktatásáért!

4. A japán diákok minden nap 15 percig takarítják iskoláikat oktatókkal, tanárokkal és professzorokkal együtt, ami egy szerény nemzedék megjelenéséhez vezetett, akik figyelmesek a tisztaság és higiénia jelenségére!

5. Minden japán diáknál mindig van nála fogkefe,hogy evés után fogat mosson, és így már kiskorától megtanulja, hogyan tartsa magát higiénikusan!

6. A tanárok 30 perccel a diákok előtt étkeznek, hogy biztosak legyenek abban, hogy az étel jó minőségű, mert a diák az ország jövőjének számít, és meg kell védeni!

7. A japán szemétgyűjtőt „egészségügyi mérnöknek”nevezik, fizetése 5000-8000 dollár között van. Az állás betöltéséhez a jelöltnek írásbeli és szóbeli vizsgát kell tennie!

8. Vonatokon, éttermekben és zárt terű nyilvános helyeken a mobiltelefon használata tilos és a mobiltelefont „józan ész” üzemmódba kell állítani, ami számukra nagyon fontos!

9. Ha elmész egy svédbüfés étterembe, látni fogod, hogy mindenki annyit tesz a tányérjára, amennyit kell, nem pazarol, és a maradékot sem hagyja a tányérján!

10. Az átlagos vonatkésés évente 7 másodperc!

Japán

Japán (japánul: 日本, átírássalNippon vagy Nihon, hivatalosan: 日本国, átírással: Nippon-koku vagy Nihon-koku, vagyis Japán Állam) szigetország Kelet-Ázsiában. Nyugaton a Japán-tenger, északon az Ohotszki-tenger, keleten a Csendes-óceán és délen a Kelet-kínai-tenger mossa partjait. A 6852 szigetéből az öt legnagyobb HonsúHokkaidóKjúsúSikoku és Okinava, melyek az ország területének 97%-át adják. Az ország 47 prefektúrára oszlik, a legészakibb Hokkaidó, a legdélibb pedig Okinava. Népessége 2015-ben 127 millió fő volt. Fővárosa és legnagyobb városa Tokió, melynek lakossága 13 millió. Az agglomerációt is beleszámítva a világ legnépesebb várostömörülésének számít, összesen 38 millió lakossal. A fővároson kívül még tizenegy milliós nagyváros található Japánban. A népesség 98,5%-a japán nemzetiségű, a lakosság túlnyomó része városokban él.

<– Kezdőlap | Még több érdekes olvasmány |