Hétfőn is marad a piros riasztás az ország déli részén

A legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki az Országos Meteorológiai Szolgálat két déli megyéjében hétfőre is. Csongrád-Csanád és Békés megyében a napi középhőmérséklet 29 Celsius-fok felett alakulhat a hét első napján is.

Bács-Kiskun, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében másodfokú (narancs) figyelmeztetés van érvényben a magas középhőmérséklet miatt hétfőre, ezeken a területeken várhatóan 27 fok felett alakul a középhőmérséklet.

Az előrejelzés szerint vasárnap a középhőmérséklet általában 26-28 fok, az Alföldön, a Dunántúl keleti, délkeleti részén és városi környezetben 29 fok körül várható. Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest és Tolna területén a legmagasabb, harmadfokú (piros) figyelmeztetés van érvényben, ott várhatóan 29 Celsius-fok felett alakul a középhőmérséklet.

Hétfőn napos idő várható fátyolfelhőkkel, kevés gomolyfelhővel. A késő délutáni, esti óráktól főleg a Dunántúlon már erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és zápor, zivatar is előfordulhat. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon északira fordul, és időnként megerősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A maximum-hőmérséklet a Nyugat-Dunántúlon 28 és 32, másutt 33-39 fok között valószínű.(MTI)

The post Hétfőn is marad a piros riasztás az ország déli részén first appeared on 24.hu.