Figyelmeztetés: hőség és zivatarok szombaton

A Kiderül.hu előrejelzése szerint forrósággal telik az utolsó nyári hétvége, szombaton napos időre számíthatunk kevés fátyol- illetve gomolyfelhővel. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 38 fok között várható, késő este pedig 25, 30 fok valószínű. Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelző oldalán háromféle figyelmeztetést adtak ki.

Hazánk északkeleti és északnyugati részein elsőfokú, sárga jelzés van érvényben zivatarok és a magas középhőmérséklet miatt. Előbbinél elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat, utóbbinál pedig a napi középhőmérséklet 25 Celsius-fok felett alakulhat.
Mindenhol máshol, azaz a déli és középső tájakon másodfokú, narancs figyelmeztetés emlékeztet a magas napi középhőmérsékletre, ami ezeken a tájakon már 27 fok feletti napi középhőmérsékletet jelent.

A kánikulát illetően hasonló lesz a helyzet vasárnap is, ám akkor már zivatarok nem szerepelnek a prognózisban előrejelzésben. Hétfőn nyugat felől jön az enyhülés, egy front jó tíz fokkal hűti le a levegőt.

The post Figyelmeztetés: hőség és zivatarok szombaton first appeared on 24.hu.