Csatornába fulladtak egy illegális idegenvezetés résztvevői Moszkvában

Nyolc ember – hét turista és idegenvezetőjük – holtteste került elő keddre a moszkvai csatornarendszerből, ahol vasárnap történt baleset egy vezetett földalatti túrán, jelentette kedden a TASZSZ orosz állami  hírügynökség.

A heves esőzések miatt vasárnap olyan hirtelen emelkedett meg a Nyeglinka folyó vízszintje, hogy az emberek nem tudtak a felszínre menekülni.

Mostanra a városnézésnek mind a nyolc résztvevőjét megtaláltuk. Valamennyien halottak. A kutatást befejeztük

mondta egy mentő a TASZSZ-nak. Számos idegenvezető kínálatában szerepel a kiterjedt moszkvai csatornarendszer, amelynek egyes alagútjai még a XIX. században épültek.

Az orosz Nyomozó Bizottság szerint a látogatás a csatornarendszerben, ahová csak az arra felhatalmazott dolgozók léphetnek be, illegális volt, és a biztonsági szabályok óvatlanságból elkövetett emberöléshez vezető figyelmen kívül hagyása címén büntetőeljárást indítottak az ügyben. Három gyanúsítottat neveztek meg, egyiküket őrizetbe vették és vádat emeltek ellene, a másodikat rövidesen kihallgatják, a harmadik az Egyesült Arab Emírségekbe távozott hétfőn.

A nyomozók megkezdték a holttestek hivatalos azonosítását. A TASZSZ hétfői jelentése szerint az áldozatok között van a cég egyik alkalmazottja, a tizenöt éves lánya és a tizenhét éves unokaöccse.

Szergej Szobjanyin, Moszkva polgármestere rettenetes tragédiának nevezte az incidenst, és részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak.

(MTI)

The post Csatornába fulladtak egy illegális idegenvezetés résztvevői Moszkvában first appeared on 24.hu.