Az őrült emberek világa

<– Kezdőlap | Még több érdekes olvasmány |

„Az őrült emberek világa.

Menj elektromossal, válogasd ki a szemetet, vegyél fel egy pulóvert és fűts 19°-ig, optimalizáld a kilométereket, sétálj a klímáért… . .

Miért kell spórolnunk a közösség számára, miközben:

– Mesterséges havas téli olimpiát rendeztek Pekingben.

– Franciaországban a síterepek éjfélig világítják meg a lejtőket, hogy a „későn kelők” éjjel síeljenek.

– A Lufthansa 8000 „üres” járatot hajt végre, hogy megtartsa a helyeit.

– A nagy focimeccsek nagy része este a mindent fogyasztó mega reflektorfényben zajlik!

– Légkondicionált a katari világbajnokság megrendezésére hívott 8 hatalmas új focistadion (sivatagban! )

– Több száz teherautó autózik, hogy gyümölcsöt és zöldséget hozzon nekünk Spanyolországból, miközben a regionális termékek a kukába kerülnek, vagy elgázolják a kaparók

– A világ legnagyobb hajója: A Wonder of the Seas 7000 utast, 2300 fős legénységet fog szállítani és körbejárja a tengert.

– Körülbelül 3500 konténerszállító kering a világon, és mindegyik 1000 km-enként 280.000 liter üzemanyagot fogyaszt.

– A milliárdosok „csillagászati” körülmények között kínálják maguknak az űrutazást

– És… Addig is, „AZ ÖKOLÓGIA ÉRDEKÉBEN” betiltjuk a dízel vagy benzinüzemű autó vezetését azoknak, akik nem engedhetik meg maguknak a váltó autót, és munkába járáshoz kell használniuk, és javasoljuk a fűtés 1°-os lejjebb!

Őrült emberek világa – milyen világban élünk

Kit akarunk megtréfálni? ” avagy kit vagy mindenkit h***nek néznek….

Őrült: melléknév és főnév

1. Az agy megbetegedése következtében kóros szellemi működésű <személy>; elmebajos, elmebeteg. Őrült ember. Az őrült embert cselekedeteiért nem vonhatjuk felelősségre.  [Hamlet] Őrűlt ravaszként résen áll, mihelyt Valódi hogyléte felől akarnánk Belőle csalni bármi vallomást. (Arany János–Shakespeare-fordítás) Hazudsz, hazudsz, én őrült nem vagyok. (Madách Imre) Megállapítom, hogy hallucinálok. De nem lehetek őrült, … mert hiszen akkor ezt nem tudnám megállapítani. (Karinthy Frigyes)

2. Őrültségre valló, mutató, az őrültekre jellemző <magatartás, megnyilatkozás>. Őrült gondolat, tekintet, viselkedés. Szemét őrült módon forgatja.  Őrült beszéd, őrült beszéd: de van benne rendszer. (Arany János–Shakespeare-fordítás) A szalonokban a könny is hamis, Az utcán hű az őrült kacaj is. (Ady Endre)

3. Minden józan megfontolás híjával levő, eszeveszett. Őrült kakadu; őrült merénylet; őrült spanyol ←.  Mit? megöltök engem? | Apám szent nevére Ez őrült merészség! (Petőfi Sándor)

4. (bizalmastúlzó) Elképesztően nagy, nagyfokú, nagymértékű. Őrült haszon, ostobaság. Őrülten szerelmes. Őrülten vágtatott.  Szeretlek ábrándos Őrült szerelemmel! (Petőfi Sándor) Mindig őrülten szépet akarok, S gyáva kutyaként a vágyba halok. (Ady Endre)

II. főnév -et, -je [e, e] Őrült személy. → Csendes őrült; → dühöngő őrült.  Mint az őrült, ki letépte láncát, | Vágtatott a Tisza a rónán át. (Petőfi Sándor) Mikor az ilyen csendes őrültnek kitanulják a szokott hóbortjait, egészen újakat, frisseket csinál. (Mikszáth Kálmán) Láttam az üres verandán végigsétálni az idegen őrültet az ápolójával. (Kaffka Margit) || a. (bizalmastúlzó) Vkinek, vminek az őrültje: vkinek feltétlen hódolója, vminek a megszállottja. Őrültje a nőknek.  Talán máris őrült vagyok, a szabadság őrültje. (Gelléri Andor Endre) || b. (bizalmastúlzó) Esztelen. meggondolatlan v. szertelen ember. Ne légy olyan őrült, hogy saját vesztedbe rohansz. Szóláshasonlat(ok): úgy dolgozik, hadonászik, rohan stb., mint az v. egy őrült: vadul, eszeveszetten, kapkodva d., h., r. stb.

<– Kezdőlap | Még több érdekes olvasmány |

forrás: facebook