A parasztság eltüntetésének okai

A parasztság eltűnésének okai

A parasztság eltüntetésének okai: parasztok a mai társadalom nemkívánatos elemei. Ezért is lett a paraszti réteg tönkretéve az elmúlt kb. 80-évben. Hiszen a paraszt önellátó volt, falusi háztartás nagyon sokrétű volt, szinte mindenhez értettek, nem vásároltak túl sokat a boltosoknál.

Nem vitték a hasznot!! Megtermelte magának az ételt, italt, bort, pálinkát, mézet, sajtot stb. készített magának, házát saját maga építette.

A kommunisták egyik legnagyobb bûne a magyar parasztok módszeres tönkretétele volt
A kommunisták egyik legnagyobb bûne a magyar parasztok módszeres tönkretétele volt
kép forrása: 888.hu

A buta paraszt

Az asszonyok tudtak szőni fonni, ruhát varrni, ismerték a gyógynövényeket.

Nem szerettek orvoshoz járni!!

A krumplibogarat kézzel szedték le a krumpliról, nem használtak vegyszert. Apukám meséli mindig, hogy az ő gyerekkorába még csak cukorért, meg petróleumért jártak a boltba. MÁS MINDEN MEGVOLT OTTHON AMI KELLETT!!

Nem voltak bűnözők, erkölcsös életet éltek, a lopás szégyen volt, ezért jogászokra meg ügyvédekre sem volt szükségük. Egy kézfogás volt az “üzlet”, az adott szó szent volt.

Ezek miatt nem függtek a rendszertől. Azonkívül nem voltak vevők a hülyeségre. Nem szerették a mellébeszélést, hazudozást. Nagy és jó erős összetartó családokban éltek, jó sok testvérrel akik támogatták egymást jóban-rosszban.

Helyettük panel lakó főiskolás meg egyetemista társadalmat kellett létrehozni, ahol az ember még egy paradicsomot sem tud megtermelni, legoptimálisabb esetben még kertje sincsen, üres a kamrája, nincs mit enni, ezért kénytelen dolgozni járni.

És ami a lényeg, jóó sokat vásárol. Mindent megvesz. Unalmába vásárol. Még többet vásárol…akár hitelbe is… Mivel semmihez sem ért, így mindent meg kell vennie ami az életben maradáshoz szükséges.

Ezért kezdték a paraszt szót pejoratív értelemben használni mivel le akarták járatni ezt az életmódot.

Mivel ez nem szolgálta az ő érdekeiket. Ahhoz, hogy a mai modern fogyasztói társadalom létrejöhessen, először is szét kellett verni az ÖNELLÁTÓ ÉS VALÓDI, ÉRTELMES TUDÁSSAL RENDELKEZŐ PARASZTI RÉTEGET.

Emiatt vezették be a kötelező iskolarendszert. Amikor is kivették a gyerekeket a családi gazdaságból, akik azután a tudást a szüleiktől nem tudták átvenni. Az iskolában pedig alternatív dolgokat tanítanak, és így rendszerfüggővé teszik az embereket.

forrás: facebook

A buta paraszt? – Mit is jelentett régen parasztnak lenni, – és most mit jelent? – A parasztság eltűnésének az okai

További hírek –>